BrandingStrategi

Deltagelse i podcast: Eksekvering af branding

By 16. marts 2022marts 21st, 2022No Comments
Eksekvering af branding

Fortæl din historie

Vores CEO & Founder, Julie Maja Nielsen, er blevet inviteret ind til en episode af podcasten At Turde, hvor hun har talt med værten Brian om eksekvering af branding. Vi har trukket de vigtigste pointer ud af episoden, hvis du har lyst til enten at læse eller lytte med 👇

I episoden kommer vi bl.a. omkring, hvorfor virksomheder ikke aktivt bruger deres historie, når de arbejder med markedsføring? For mange virksomheder kan det nemlig enormt grænseoverskridende – og det er uanset hvilket brand, du er. Det kan være svært at sætte ord på, hvad du tænker om din egen forretning og skabe en decideret storytelling. Og så kan det ikke mindst være grænseoverskridende at poste noget på sociale medier og dermed gøre det tilgængeligt og synligt for andre.

Det er ærgerligt, for alle virksomheder har en fortælling. Og når du spørger dig selv, om der overhovedet er nogen, der vil læse med? Så har vi kun at sige – det er der bare oftest rigtig mange, der gerne vil.

Målet er ikke direkte salg

Det tager tid at brande sig. Det kræver som minimum synlighed på de kanaler, hvor det er allermest relevant. Det er vigtigt, at du ser værdien i, at det handler om en synlighed og et eksistensgrundlag, som vi som ganske almindelige forbrugere bliver eksponeret for. Det kræver både, at du formår at skabe en god fortælling og er villig til løbende at bruge tiden på det. Hvis du ikke formår det selv, er det netop til sådan et formål, vi er sat i verden for. Vi tager os tiden til at lære din virksomhed at kende og mødes løbende med dig for hele tiden at kunne poste nyt og relevant content. Organisk synlighed kan ikke nødvendigvis måles i KPI’er, men det er heller ikke meningen. Værdien kan være engagement rate, dvs. hvor meget dine brugere/følgere interagerer med dig, og analytics, dvs. hvor kommer dine følgere fra?

Hvis du f.eks. udbyder et rekrutteringssystem, vil der være mange, der ser dig, når du er synlig på sociale medier, men som ikke går ind dagen efter og køber dit system. Det handler ikke om direkte salg lige nu, men om kontinuerligt at byde folk velkommen i din virksomhed, så du vil være top of mind, når de har behovet.

Når du arbejder med din synlighed og branding, vil du opleve en positiv og engagerende energi fra dine følgere og brugere.

Kommercielt mindset

Essensen for at lykkes er kombinationen af en kommerciel tankegang og at være god til at skrive. Samtidig handler det om at opbygge en tillid, være oprigtig og fortælle, når I f.eks. er til et arrangement, ansætter en ny medarbejder, hvis I laver en ny funktionalitet osv. Det kræver et kommercielt mindset, for hvor passer det ind i marketing? Men samlet kan salg og marketing skabe en enorm stor værdi, når du arbejder med branding og synlighed. Du skal finde ud af, hvad det er, der virker samt på hvilken måde og hvor. Folk kan godt gennemskue, hvis det bare er salg, salg, salg – men det skal være i en kombination, så vi som følger kan få en idé om, hvem du er, hvad du laver, og så vil du automatisk tiltrække de rette følgere.

Husk at du også skal bringe et kommercielt mindset i spil, som hjælper følgerne til at forstå, hvad de skal gøre. Vær ikke bange for at guide dem hen til relevant og spændende information – f.eks. til dit website.

Start et sted

Når du endelig har besluttet for dig at starte med arbejde med din branding, kan det være svært at finde ud af, hvor du skal starte, og hvor du skal være synlig. Vi vil alle gerne blive fundet og få flere leads. Det er vigtigt at huske på, at der er ikke nogen konkret opskrift på, hvad der virker for netop dig. Der skal du være nysgerrig, hente råd og prøve at teste nogle ting af. Vi søger ikke kun på Google i dag, så du kan løfte rigtig meget, hvis du bruger tid på at være synlig via organisk vækst.

Det nytter f.eks. ikke særlig meget at bruge en masse annoncekroner, hvis du alligevel ikke er synlig eller har det rette digitale fundament. Du kan komme langt for få tusinde kroner, og der findes masser af muligheder for små og mellemstore virksomheder. Der er bare mange, der ikke får det prioriteret eller forstår, hvor stor en impact, det kan have.

En vigtig del er selvfølgelig også at kunne begrænse sig. Du behøver ikke være på alle kanaler; Twitter, LinkedIn, Instagram, TikTok, Facebook osv. I stedet skal du vælge få kanaler, som passer til din virksomhed og målgruppe – og så dygtiggøre dig inden for dem.

Lyt til hele episoden her
Følg os på LinkedInSe tidligere eksekverede projekter