BrandingBusiness DevelopmentStrategiYdelser

Top of mind med organisk markedsføring

By 26. maj 2022juni 2nd, 2022No Comments
Investér i dit brand og vækst

Hvad er organisk markedsføring?

Når I som virksomhed ønsker at være aktive og synlige på de sociale medier, er der primært to former for vækst muligheder. Der er organisk og betalt markedsføring. Med denne artikel får du indsigt i, hvordan organisk markedsføring kan føre til vækst på dine sociale medier.

Organisk markedsføring er gratis indhold/posts på de sociale medier, som dine kunder kan interagere med i form af likes, kommentarer og delinger.

Hvad skal du gøre for at fange folks interesse?

Vi ved, at vi mennesker bliver mere og mere utålmodige, når vi er online – og især på telefonen – som er den enhed, de fleste af os anvender, når vi benytter de sociale medier.

Du kender det sikkert selv. Når du scroller gennem Instagram, LinkedIn eller andre medier, kan du formentlig heller ikke fortælle din sidemakker, hvad du lige har scrollet forbi 🤔… Derfor er det vigtigt, at du skaber en stopeffekt, der får læseren til at stoppe op, læse og interagere med dig.

Først skal du gøre dig tanker om dit content (altså tekst, smileys, hashtags, billeder, videoer osv.), og hvordan dit brand skal fremstå. Det skal være relevant, autentisk og værdiskabende content, så dine følgere lærer din virksomhed bedre at kende – og får lyst til at læse med. Du kan med fordel bruge billeder, hvor du anvender dine brand-farver som filter og tilføjer en tekst, der relaterer sig til budskabet for postet.

Der er ydermere forskellige mekanismer/algoritmer på de sociale medier, som kan være godt at lære at kende. F.eks. har videoer/reels en større rækkevidde på Instagram på grund af deres algoritme. På LinkedIn er det f.eks. en fordel at fortælle om jeres arbejdsplads, bringe citater fra medarbejdere eller stille spørgsmål til jeres følgere, så I interagerer med dem.

Når du prioriterer at være top of mind, investerer du i dit brand og din vækst.

Konkrete tips til at vækste organisk på f.eks. LinkedIn, Facebook og Instagram

Storytelling er et begreb, du garanteret ofte støder på? Det er fordi, at det kun bliver mere og mere vigtigt, hvordan vi fortæller historier om vores virksomhed – især online og på sociale medier.

Kernen i JM Advisory er at skabe storytelling og fortælle virksomheders historie. Vi lever os faktisk så meget ind i vores kunders virksomhed, at vi agerer som dem på deres sociale medier. Med vores +10 års erfaring har vi testet en masse, som f.eks. tidspunkter, budskaber, visuelle elementer og algoritmer.

Det er selvfølgelig også vigtigt for os selv at være aktive og synlige online, og vi har valgt at fokusere på LinkedIn og Instagram. Nedenfor deler vi nogle af vores metoder, når vi skriver og opbygger posts.

Step 1: Stopeffekt 👋… Som tidligere nævnt, øger vi chanchen for at fange læserens interesse, når vi f.eks. tilføjer tekst på billeder, bruger videoer eller anvender autentiske billeder af kontoret eller ude hos kunderne.

Step 2: ”Læs mere”. Der er her tale om de første 2-3 linjer i teksten, da det er med til at definere, hvorvidt vores følgere klikker på ”Læs mere”. De første linjer skal derfor være inviterende, så dine følgere vil læse videre på opslaget. Når der bliver klikket på ”Læs mere”, interagerer de nemlig med opslaget, hvilket er godt for algoritmerne. Ofte anvender vi selv spørgsmål, som det første, da det skaber refleksion hos læseren.

Step 3: Sørg for at variere dine budskaber, så der udkommer forskellige historier. Vi varierer altid vores eget content, når vi poster – såsom hvordan vi arbejder i teamet, fagligt indhold, et nyt tiltag internt, kundetestimonials, god påske, nye medarbejdere osv. Vi anbefaler altid at poste kontinuerligt, så ens brand er top of mind.

Step 4: Det er vigtigt at gøre det nemt for den interesserede at klikke på dét, du vil have dem til (på marketingsprog hedder det en (Call To Action ((CTA)) knap 🖲). Det kan f.eks. være at guide dem ind til dit website, downloade relevant content eller at tagge din egen eller andres virksomhed (vælg: @). Det gælder både Instagram, Facebook og LinkedIn.

Når du gerne vil have folk ind på dit website, er det utroligt vigtigt, at du har et modtageligt website, som er optimeret til salg/handling. Det er desværre meget nemt at miste den interesserede igen, da vi hurtigt er videre, hvis vi ikke finder det relevant eller kan finde rundt. Men dét vil vi skrive mere om i en anden artikel.

Når vi hjælper vores kunder med at være top of mind og generere leads, starter vi altid med at forstå og lære dem at kende. Det er alt fra brandets storytelling til deres interne digitale platforme; heraf website, landing pages, nyhedsbrevsplatform mm.

Således kan vi sammensætte det rette setup til den enkelte kunde. Læs her om en specifik tilgang til et samarbejde med vores kunde, Designpens som er et subbrand til Profilbureauet.

Sådan interagerer du med dine følgere

På sociale medier er der kamp om brugernes opmærksomhed, og det stiller krav til dit indhold og evne til at være synlig. Selvom I også skal have posts med kampagner, nye tiltag, nye varer eller lignende, er det ikke tilstrækkeligt kun at have denne form for posts.

Det handler om at skabe værdi for dine følgere. Lad os forklare nærmere ved at komme med to konkrete eksempler:

En sportsbutik på Facebook/Instagram; Her vil det give mening, at de laver opslag med tips til at komme i gang med at løbe, hvordan man vælger de rette løbesko, hvordan man vedligeholder løbesko, hvornår man skal udskifte dem osv.

Det er altid en fordel at opfordre til dialog, for det skaber også den vigtige interaktion. En måde at gøre det på er ved at stille spørgsmålet:

▪️ Hvor ofte løber du?
▪️ Hvor langt løber du?
▪️ Har du favorit løberuter?
▪️ Lytter du til musik, når du løber?

Det giver god mening at poste ofte, men hellere færre gode og relevante opslag – og så finde et godt mix af forskellige opslag, der fungerer for din virksomhed.

Både Instagram og Facebook har gode analyseværktøjer, og det kan give dig en værdifuld indsigt i, hvordan dine posts performer, så du kan optimere dine posts 🌱

Et rekrutteringssystem på LinkedIn: Det er interessant for dine følgere at læse om, hvordan I konkret samarbejder med andre kunder, hvordan I arbejder internt, faglige relevante artikler, når I er på messe, medarbejderhistorier mm.

Du kan øge interaktionen med dine følgere ved f.eks. at stille spørgsmål som:

  • Hvad er vigtigt for jer, når I rekrutterer?
  • Kender du også til udfordringen, at det er svært at trække kandidater?
  • Hvilke tiltag gør du for at gøre din virksomhed attraktiv for dine potentielle nye medarbejdere?
  • Hvilke udfordringer oplever du, når du skal rekruttere?

Husk også at svare og like brugernes kommentarer på dine posts. Det er der desværre alt for få der gør, og på den måde bliver det bare envejskommunikation, hvilket ikke er særlig fedt for brugerne i længden. Så hvis du vil have engagerede følgere, så skal du også engagere dig selv!

Følg os på LinkedIn
Se tidligere eksekverede projekter